Wat is Whole Brain® Thinking?

Neem je besluiten op basis van onderbouwde gegevens of vertrouw je juist op je gevoel? Zie jij altijd direct het grote plaatje terwijl een ander steeds over de details begint? Denk je weleens dat je overal aan hebt gedacht en wijst iemand in jouw omgeving je dan toch nog op iets dat je over het hoofd hebt gezien? Begrijp je soms niet waarom de ander jou niet begrijpt en lijken jullie een andere taal te spreken?

Verschillende mensen hebben verschillende voorkeuren in denkstijlen. Het één is niet beter dan het ander. Sterker nog, als je het volledige potentieel van jezelf, jouw team en je organisatie wilt benutten, zul je slim gebruik moeten maken van deze verschillende denkvoorkeuren.

De methodiek Whole Brain® Thinking is de methode die de verschillen in ons denken vertaalt naar een eenduidige taal. Door deze begrijpelijke taal te adapteren en implementeren, wordt samenwerken, leiderschap en het adaptief vermogen vergroot.

Daarnaast leer je met Whole Brain© Thinking hoe je meer en makkelijker resultaat haalt bij het uitvoeren van specifieke taken, het omgaan met ongemakkelijke situaties en in de communicatie met je omgeving.

De vele Whole Brain© Applicaties en het Whole Brain® Platform hebben inmiddels bij 97% van de Fortune 100 bedrijven aangetoond dat er een blijvende toepassing van de methodiek ontstaat.

Waarom is Whole Brain® Thinking belangrijk?

  • Het is een methode die je helpt om elke interactie te verbeteren, je helpt om problemen sneller op te lossen en het zorgt ervoor dat je betere beslissingen neemt.
  • Het zorgt dat je productievere overleggen krijgt. Als alle betrokkenen begrijpen hoe ze gezamenlijk tot betere beslissingen komen, wordt het overleg effectiever.
  • Het versnelt de implementatie van ideeën en visies en versterkt de daadkracht. Als het doel helder is, kunnen er makkelijker stappen worden gezet. Weerstand neemt af of verdwijnt.

Hoe creëer je toegevoegde waarde?

Om de Whole Brain® methode te gebruiken, is het belangrijk om met behulp van HBDI® eerst alle individuele denkvoorkeuren in kaart te brengen. 

HBDI® als tool voor de individuele denkstijlanalyse

Het Herrmann Brain Dominance Instrument is in de jaren 80 in Amerika ontwikkeld op basis van diverse gedrag- en hersenonderzoek. HBDI® is een wetenschappelijk onderbouwde tool die je individuele denkstijl in kaart brengt. Het laat je voorkeur voor emotioneel, analytisch, organisatorisch en strategisch denken zien. Ook geeft het model inzicht in je blinde vlekken en onhandigheden. HBDI® laat je jezelf en de ander beter begrijpen. Het leert je wat jouw energiegevers en energievreters zijn.

Door alle denkvoorkeuren te waarderen en in te zetten, wordt bestaand talent maximaal benut. De Whole Brain® Teams kunnen voor diverse toepassingen worden ingezet. Klik hier voor de diverse toepassingen (naar pagina Toepassingen).

Wie ontwikkelde Whole Brain® Thinking?

Herrmann creëerde het Whole Brain® Model en bracht als eerste deze innovatieve manier van denken op de markt. Herrmann is een bevlogen club met toegewijde mensen die over de hele wereld verspreidt samenwerkt om als ‘Eén Herrmann’ onze producten en diensten aan te bieden. We focussen ons op begrijpen en ontwikkelen van het denken, omdat denken ons handelen beïnvloedt.

Wie werken er met Whole Brain® Thinking?

In de Benelux zijn inmiddels meer dan 30 Certified Practitioners aangesloten.

In de afgelopen 40 jaar is door middel van onderzoek ontdekt dat het begrijpen en toepassen van een diversiteit aan denkstijlen binnen teams de sleutel is tot succes. 

Microsoft, NASA, Coca-Cola, Rabobank en ABN-AMRO werken ook met HBDI® en Whole Brain® Teams.